fbpx

Oppskrifter

Rabarbratrifli

Rabarbratrifli

Trifli er en deilig retrodessert  hvor kombinasjonen av frukt, vaniljesaus/pisket krem og nøtter legges lagvis. Vi kjenner den kanskje best som "Tilslørte bondepiker", og i Danmark er den vanlig å servere med hermetiske pærer. Lag først en rabarbrakompott Deretter...

les mer
Lag din egen tomatketchup

Lag din egen tomatketchup

Denne oppskriften har jeg fra Tina Nordstrøm  6 – 8 tomater ½ dl lys brunt sukker 1 spiseskje hvitvinseddik Halvannen spiseskje tomatpurè En finhakket løk og ett fedd hvitløk 1 teskje friske timialblader eller estragonblader (jeg pleier å ha minst en neve) To teskjeer...

les mer
Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Deilig tomatsaus som også blir til suppe

Tomatsaus (og senere til tomatsuppe) Vi har lange tradisjoner i vår familie til å lage mat - og oppskriftene går i arv. Min farmor har inspirert meg til matlaging, og min mormor til kjøkkenhagen. Min mor, mine tanter og etterhvert også tantebarn er glade i å lage mat....

les mer
Jordskokkchips

Jordskokkchips

Bruk jordskokken til noe mer enn purè og suppe. Her er oppskrift på en god jordskokkchips, og har du laget den en gang, kommer du garantert til å ville lage den igjen 🙂 Har du prøvd å lage chips av jordskokk? Hvis ikke – så må du prøve. Det er utrolig godt, og...

les mer
Rabarbra kan høstes flere ganger

Rabarbra kan høstes flere ganger

Denne deilige grønnsaken vil trives - hvis du bare vet dette.  Rabarbra er barndomsminner, tenk å kunne bruke bladene som parasoller og gjemme seg under den, eller putte en stilk i en kopp med sukker og suge på den.  Rabarbra trives best i komposthaugen med nok...

les mer
Pesto til så mangt

Pesto til så mangt

Hjemmelaget pesto er noe helt annet enn bortekjøpt – prøv da vel!  Pesto kan du lage av så mangt, både naturens egne vekster, eller det du har tilgjengelig av grønt i hagen din. Og den hjemmelagede er så uendelig mye bedre enn den ferdig kjøpte. Pesto er opprinnelig...

les mer
Tomatbruchetta

Tomatbruchetta

Garantert suksess med denne tomatbruchetta`en. Når jeg lager tomatbruchetta får den bein å gå på. Clouet er masse urter – gjerne forskjellige – og loffen som jeg steker i meierismør. Og selvfølgelig de hjemmedyrkede og solmodne tomatene.  Sånn gjør jeg det: Tre...

les mer
Urtesmør

Urtesmør

Urtesmør er så enkelt å lage og smaker imponerende godt, enten det er på et kjøtt- eller fiskestykke fra grillen, på mais, en bakt potet eller grønnsakene dine.  Fremgangsmåte: Romtemperer 250 gram meierismør, pisk det i håndmikseren så det blir hvitt. Finhakk ½ liter...

les mer