Oppskrifter
Rabarbratrifli
Trifli er en deilig retrodessert hvor kombinasjonen av frukt, vaniljesaus/pisket krem og nøtter legges lagvis. Vi kjenner den kanskje best som "Tilslørte bondepiker", og i Danmark er den vanlig å servere med hermetiske pærer. Lag først en rabarbrakompott Deretter...
Lag din egen tomatketchup
Denne oppskriften har jeg fra Tina Nordstrøm 6 – 8 tomater ½ dl lys brunt sukker 1 spiseskje hvitvinseddik Halvannen spiseskje tomatpurè En finhakket løk og ett fedd hvitløk 1 teskje friske timialblader eller estragonblader (jeg pleier å ha minst en neve) To teskjeer...
Deilig tomatsaus som også blir til suppe
Tomatsaus (og senere til tomatsuppe) Vi har lange tradisjoner i vår familie til å lage mat - og oppskriftene går i arv. Min farmor har inspirert meg til matlaging, og min mormor til kjøkkenhagen. Min mor, mine tanter og etterhvert også tantebarn er glade i å lage mat....
Jordskokkchips
Bruk jordskokken til noe mer enn purè og suppe. Her er oppskrift på en god jordskokkchips, og har du laget den en gang, kommer du garantert til å ville lage den igjen 🙂 Har du prøvd å lage chips av jordskokk? Hvis ikke – så må du prøve. Det er utrolig godt, og...
Rabarbra kan høstes flere ganger
Denne deilige grønnsaken vil trives - hvis du bare vet dette. Rabarbra er barndomsminner, tenk å kunne bruke bladene som parasoller og gjemme seg under den, eller putte en stilk i en kopp med sukker og suge på den. Rabarbra trives best i komposthaugen med nok...
Pesto til så mangt
Hjemmelaget pesto er noe helt annet enn bortekjøpt – prøv da vel! Pesto kan du lage av så mangt, både naturens egne vekster, eller det du har tilgjengelig av grønt i hagen din. Og den hjemmelagede er så uendelig mye bedre enn den ferdig kjøpte. Pesto er opprinnelig...
Tomatbruchetta
Garantert suksess med denne tomatbruchetta`en. Når jeg lager tomatbruchetta får den bein å gå på. Clouet er masse urter – gjerne forskjellige – og loffen som jeg steker i meierismør. Og selvfølgelig de hjemmedyrkede og solmodne tomatene. Sånn gjør jeg det: Tre...
Urtesmør
Urtesmør er så enkelt å lage og smaker imponerende godt, enten det er på et kjøtt- eller fiskestykke fra grillen, på mais, en bakt potet eller grønnsakene dine. Fremgangsmåte: Romtemperer 250 gram meierismør, pisk det i håndmikseren så det blir hvitt. Finhakk ½ liter...