fbpx

Oppskrifter

Den aller beste julesilda

Den aller beste julesilda

Oppskriften på denne julesilda har jeg fra den tiden jeg bodde i Oslo og jobbet i reklamebransjen. Og det er ca 43 år siden. Utrolig å tenke på. Hver desember var vi fast invitert til lunsj hos en av mine kollegaer, og alle tok med seg litt. Jeg hadde med meg dansk...

les mer
Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Fikenmarmelade med portvin og valnøtter

Så lenge jeg kan huske har jeg alltid laget denne fikenmarmeladen. Så jeg vet ikke hvor jeg har oppskriften fra. Denne oppskriften gir deg 6 små og 2 litt større glass med fikenmarmelade, ønsker du mindre er det bare å halvere. Jeg lager såpass mye fordi det er...

les mer
Ingen jul uten hjemmelaget persesylte

Ingen jul uten hjemmelaget persesylte

Persesylte har vært noe av det jeg har gledet meg mest til å spise i julen, så lenge jeg kan huske. Og den må være hjemmelaget. Hver familie har gjerne sine favorittoppskrifter, og persesylte lages jo på mange forskjellige måter. I vår familie er det min mor som i...

les mer
Flere grunner til å dyrke koriander, dette er en !

Flere grunner til å dyrke koriander, dette er en !

Er du begeistret for asiatisk mat, er ikke bare koriander en vesentlig del av smakstilsettingen. Både chili og hvitløk, og gjerne også lime, finner du igjen i asiatiske oppskrifter. Dette er en av mine favorittretter, og hver kan jeg serverer den får jeg «stående...

les mer
Hjemmelaget surkål

Hjemmelaget surkål

Jeg har i alle år laget surkålen eller rødkålen selv. Det handler først og fremst om smaken som ikke kan sammenlignes med pakke-surkålen, men også fordi jeg er opptatt av å lage mat fra bunnen av, uten alle tilsetningsstoffene det er i halvfabrikata som vi kjøper. Når...

les mer
Syltet blomkål, fantastisk godt

Syltet blomkål, fantastisk godt

Sylting er enkelt, og en undervurdert bevaringsmetode, etter min mening, og et godt alternativ til frysing.  Jeg syntes ofte at smaken bevares bedre når det er syltet enn har vært frosset.  Før vi fikk frys, i riktig gamle dager, var sylting helt vanlig til det meste...

les mer
Hjemmelaget chilipasta – Sambal oelek

Hjemmelaget chilipasta – Sambal oelek

Når du dyrker mye chili, er det kjekt å ha litt forskjellige oppskrifter. Ikke bare fryse, sylte, lage olje, tørke eller henkoke. Mange har altfor mye chili akkurat nå, og lurer på hvordan de skal bruke alt. Å lage chilipasta er derfor et godt alternativ til alt det...

les mer
Vi lager chilipulver

Vi lager chilipulver

Å tørke chili er en av flere metoder for å ta vare på chilien, og kunne bruke den utover vinteren og våren.  Hvorfor skal vi egentlig tørke chilien? Jo fordi det gjør det mulig å bevare de i lang tid. Chili som ikke er tørket, varer kanskje bare et par dager ved...

les mer
Chili må vi ha

Chili må vi ha

  Ved siden av å ha tomat, agurk og basilikum i drivhuset mitt, digger jeg å ha flere ulike typer chili, og pepper. Og har du ikke drivhus, holder det fint med et vindu. Det morsomme med chili er jo at de er så utrolig ulike – både i utseende og ikke minst i...

les mer
Mango chutney

Mango chutney

Setter du pris på asiatisk mat? I så fall bruker du sikkert mango chutney fra tid til annen. Jeg skulle lage en indisk gryterett, og i oppskriften skulle jeg ha mango chutney, og den ville jeg lage selv. For så vidt det er mulig, vil jeg helst lage all mat fra bunnen...

les mer