Denne oppskriften har jeg fra Tina Nordstrøm
- 6 – 8 tomater
- ½ dl lys brunt sukker
- 1 spiseskje hvitvinseddik
- Halvannen spiseskje tomatpurè
- En finhakket løk og ett fedd hvitløk
- 1 teskje friske timialblader eller estragonblader (jeg pleier å ha minst en neve)
- To teskjeer Worchestershiresauce
- Meldonsalt og pepper etter smak
- Tre til seks dråper Tabascosaus.
Denne tomatketchupen holder i 10 dager i kjøleskapet. Kan også puttes i frysen.
For å få av skinnet på tomatene skal du sette et kryss i bunnen og droppe de i kokende vann i ca 30 sekund, og deretter over i en bolle med isvann i 30 sekund. Flå så av skinnet. Finhakk tomatkjøttet og over i en kjele sammen med alle ingrediensene unntatt salt, pepper og Worchestershiresausen. La koke i 25 min, og la koke litt inn uten lokk, slik at det blir minimalt med fukt igjen. (Noen tomater har mer vann i seg enn andre). Avkjøles og deretter i blender eller med stavmikser og tilpasses med salt, pepper, Worchestershiresauce og over på rene glass- eller plastflasker. Holdbar i ca 10 dager i kjøleskap, eller putt i frysen.
Flere oppskrifter: