Bruk jordskokken til noe mer enn purè og suppe.
Her er oppskrift på en god jordskokkchips, og har du laget den en gang, kommer du garantert til å ville lage den igjen 🙂
Har du prøvd å lage chips av jordskokk? Hvis ikke – så må du prøve. Det er utrolig godt, og enkelt å lage. Du trenger en god olje til å steke de i, og så er det en fordel om du kutter skivene med et mandolinjern.
Jordskokkchips kutter du med et mandolinjern og steker det i olje.
Jeg pleier ikke å skrelle jordskokken, kun vaske den godt, børste den, kutte bort små «vorter», og skrape med kniven, slik du gjør med nygrodde poteter. Deretter skiver jeg den med et mandolinjern, og lar den skylle godt av seg.
Har du frityrkoker er det ypperlig å bruke, hvis ikke – bruk en jerngryte, og olje som er beregnet for frityrsteking. Ha sterk og god varme på, tørk godt av de skivede jordskokkene, og stek de puljevis til de er brune og sprø.
La de renne av seg på husholdningspapir og ha på meldonsalt. Lover at disse «får ben å gå på».