Garantert suksess med denne tomatbruchetta`en.
Når jeg lager tomatbruchetta får den bein å gå på. Clouet er masse urter – gjerne forskjellige – og loffen som jeg steker i meierismør. Og selvfølgelig de hjemmedyrkede og solmodne tomatene.
Sånn gjør jeg det: Tre tomater, 2 små charlottløk, to hvitløksfedd, og en god neve med urter. Alt finkuttes, og blandes sammen. Ha i en god klunk med ekstra god olje, litt pepper og en teskje salt (Tomater er «saltkrevende»). Smak det til med litt sitronsaft.
Loffen stekt i meierismør gjør «susen» her.
En halvstekt bagette kuttes i skrå-skiver i stekepanna (du kan også ha det i ei stor skypanne i ovnen om du skal ha stor porsjon). Ha i en god klatt med meierismør og smelt det, ha i skivene, og sørg for at alle blir «duppet» i smør. Bruk ostehøvlen og skjær og legg på meierismør på den siden som ligger opp. Snu når de har blitt brune. Legg det opp på et fat, og ha på den ferdige tomatblandingen.
Flere oppskrifter:Deilig tomatsaus som også blir til suppe