Det er lett å huske denne oppskriften fordi forholdet mellom eddik, sukker og vann er 1-2-3.
Vi har en restaurant i Kristiansand hvor jeg av og til spiser lunsj, den har det kreative navnet «Bønder i byen». Og personalet er kledd med Felleskjøpets T-skjorter, og maten knallgod. Trine Lohne som i flere år drev firmaet «Trine på Gården» og leverte brød, hermetiserte grønnsaker på glass og mye annet godt, var en av initiativtagerne. Så navnet kledde godt hennes merkenavn. Hun har også signert en del av rettene som fortsatt lages og serveres der. Kan hende med ny vri. Uansett, jeg var så heldig å få oppskriften på syltet løk fra Trine for en tid tilbake.
På restauranten serverer de den i en kyllingsalat, og det sur/søte er perfekt til salaten. Men det er ikke bare til salat den er god, også til mye annet, som burger, pølser, sandwich, taco og ulike typer fiskeretter.
Her er oppskriften fra Trine som jeg deler med dere:
- 1 dl eplecider eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- Litt salt, pepper
Kokes opp og slås rett over den ferdig skivede løken. La det trekke 2-3 dager. Dette blir kaldsylting, ikke hermetisering. Oppbevaring: Se til at det ligger dekket med lake om du skal lagre det utover høsten. Den kan stå flere dager i kjøleskapet.
Bruk gjerne et mandolinjern til å kutte løken med.
Denne oppskriften kan du også gjerne bruke til hodekål og kepaløk (gul løk) også.
Og en variant av oppskriften her er å blande inn litt finsnittet rød kål.
Her kan du lese mer: