En hjemmelaget juice har en helt annen smak enn den du kjøper. Siden du ikke får i deg fibrene med juicing, holder det å lage juice et par tre ganger i uken. Jeg digger min nye juicemaskin, en horisontal slowjuicer, den har vært verd investeringen.
Denne tomatjuicen er tynnere i konsistensen enn de du kjøper i butikken, den er mildere og finere og har en mye mer frisk tomatsmak. Med agurk, chili og stangsellerli tilgjengelig i kjøkkenhagen, blir det en sann glede å ta seg tid til å juice denne på morgenen, og drikke den på «tom» mage. I oppskriften har jeg skrevet chili, jeg brukte en Padron, som er en blanding av paprika og chili. Og tok bort mye frø, likevel ble den «hot» nok, men deilig om du liker det litt spicy.
Her er oppskriften:
400 gr tomater
1/2 agurk eller en hel snackagurk
1 mild chili – gjerne Padron (ta bort en del av kjernene)
3 stenger av stangselleri
Pussig nok så er det disse ingrediensene som også brukes i den kalde spanske suppen, gazpacho, en av verdens mest kjente og populære supper.
Bruk også juicen til appetizer eller en forrett.
Om du velger å tilføre den en stæk Tabasco og litt vodka, har du en deilig bloody mary.
Og avfallet, pulpen fra juicen – ja, den fryser jeg, så går den i en gryterett, suppe eller noe annet godt.
Her er flere oppskrifter:
Deilig tomatsaus som også blir til suppe