Cæsarsalat til 6 personer
- 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt
- 4 stk. kyllingfileter
- 6 skiver bacon
- Ristet pinjekjerner
- 4-5 cherrytomater
- ½ agurk i skiver
- Blomster til pynting
Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner du fram et fint fat, og legger alt lagvis med salaten i bunnen, deretter kyllingen, bacon og resten. Ha på dressingen og strø så ristede pinjekjerner og brødkrutonger oppå dressingen. Pynt med blomster.
Dressing til Cæsarsalat
Det er denne dressingen som gjør susen til cæsarsalaten, og den har jeg delt ut til mange!! Prøv du også. Ta ut ingrediensene fra kjøleskapet i god tid før du skal lage denne. Denne kan du også lage kvelden før, og sette den i kjøleskapet, så heller du på dressingen, og pynter fatet når gjestene har kommet.
- 1 egg
- 2 ss god eddik
- 1 dl god olje
- 2-4 spiseskjeer nyrevet parmesan
- 1 ts lys fransk dressing
- 1 hvitløksfedd, grovkuttet
- 3 ansjonsfileter
- Salt og pepper.
- Kok egget i 2 min, ha det så raskt i kaldt vann, og ta innholdet i en foodprosessor sammen med eddik, sennep, ansjonsfilet, hvitløk, salt og pepper. Kjør prosessor litt og ha så i oljen i tynn stråle samtidig. Rør inn parmesanen til slutt.
Alle foto: Victoria Nevland for Kvadraturforeningen i anledning Byliv, et magasin fra Kvadraturen, utgitt mai 2023.