Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto.
Paprikapesto
- 11 små snackpaprika, gule
- 1fedd hvitløk
- basilikumsblader
- 50 gram mandler, skal skoldes
- 50 gram revet parmesan
- ca 1/2-1 dl olje
- Litt limesaft
- 2-3 ts salt
- Sort pepper (eller litt mild chili)
Halver paprikaen, fjern stilk og frø og skjær de i grove stykke Legg de delte og rensede paprikaene med skinnsiden opp på et bakepapirkledd stekebrett. Stek de i ovnen på grillfunksjon på 250 grader i ca 20 minutter eller til mye av skinnet har blitt sort. Ta ut paprikaen og pakk de inn i plastfolie, la de hvile i 15 minutt før du tar av skinnet.
Kok opp vann, trekk av platen og ha i mandlene. La disse ligge i vannet i et par minutt, gni de så med et koppehåndkle, slik at du får av skallet på mandlene.
Legg paprikakjøttet i en kjøkkenmaskin/foodprosessor og kjør til en jevn masse. Tilsett ristede pinjekjerner og finrevet parmesan og kjør sammen før du tilsetter oljen i en tynn stråle mens du kjører maskinen på lav hastighet. Juster konsistensen med mer eller mindre olje. Smak til med salt og papper.
Ha paprikapestoen på rene tørre glass og oppbevar med tett lokk. Holdbar en uke.
Jeg pleier å fryse en del også. Putter de i små muffinsformer, setter de på et brett i frysen, og venter til de er helt frosne. Da puttes de i en «samlepose». Kjekt å kunne ta opp litt av gangen.