Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le.
Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili.
De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at du kan bruke det du har i kjøkkenhagen. Bønner, knutekål eller annen kål (som bør dampes ett minutt) er perfekt. Og kombinasjonen med mango eller avokado er ikke til å kimse av, det søte opp mot, spesielt fisk, er spesielt godt.
Jeg laget denne som en lunsjrett til to personer. Om du vil ha den som en liten forrett, rekker den fint til 4-5 personer.
Her er et godt utgangspunkt:
- 2 pakker crabsticks/lognobs (her kan du gjerne erstattet dette med noen striper salmalaks)
- 2-3 spiseskjeer majones
- Sitronsaft
Riv fiskekjøttet fra hverandre, og bland det med majones og sitronsaft. Dette skal inn i rullene, oppå selve salaten, og før de øvrige ingrediensene.
Grønnsaker:
- Hjertesalat
- ½ avokado i striper
- 1/2 mango i striper
- ¼ agurk i striper
- Finhakket koriander (en neve)
- 1 hvitløksfedd finhakket
- ½ chili finhakket (uten frø)
- Litt spiselige blomster
Rispapir og sesamfrø.
Dypp risbladet i vann i 1-3 sekunder. Legg først salatblader på – og deretter blandingen med crabsticks/lognobs. Så kommer grønnsakene og de ristede sesamfrøene. Legg alt på risbladet, litt nedefor midten og ca 4 cm fra kanten. Når du starter med å rulle tar du tak i den nederste delen av arket, holder det over innholdet og drar innholdet nedover. Det vil da lime seg, og du kan brette inn sidene, og fortsette å rulle helt ferdig.
Jeg kuttet opp i fire biter, satt de «opp-ned» og toppet med lodderogn. Kunne også gjerne hatt litt lime ved siden av.
Ponzosaus hører til, du finner oppskriften på den her: Ponzosaus til sashimi, sushi, rå fisk og sommerruller