Når det er rabarbrasesong, må vi bruke den som best vi kan, og variere. Jeg liker å høste hele planten, og får mye ut av det. Så får jeg en ekstra runde i august igjen. De fleste har ingrediensene til denne smuldrekaken i hus, og da er det fort gjort å lage den.
Dette er en stor porsjon som fint rekker til 6-8 personer. Om du ikke spiser alt, så putt resten i frysen.
- 1 liter renset rabarbra kuttet i små biter
- 1 dl sukker
- 2 ss potetmel
Smuldredeig:
- 4 dl hvetemel
- 1 dl sukker
- 200 gram meierismør
- Kanel
- Nøtter
- Varm stekeovnen på 200 grader.
- fordel oppskåret rabarbra i bunnen av en paiform, eller ildfast form. Bland sukker og potetmel, og ha det over rabarbraen.
- Ha hvetemel og sukker i en bolle, skjær inn smøret, som smuldres til en grynet masse som has over det andre.
- Strø på kanel og hakkede nøtter på toppen.
- Stekes i 20 / 25 minutt på 200 grader.
Serveres med is og eller en kremklatt.
Flere artikler om rabarbra:
Rabarbraen høster vi på nytt i august
Åse`s rabarbrapai med havregryn