Vi har lett for å lage grønn pesto, ihvertfall er det ofte det jeg tyr til. Når vi først er i sesongen med gode tomater, er det fint å varriere litt. Server denne pestoen sammen med en god ost, litt oliven, spekeskinke eller pølse, og litt godt brød.
Da har du en deilig lunsjrett, et godt bidrag til et deilig tapasbord.
Eller rett og slett når du er fysen på noe godt til kvelden eller som et mellommåltid i hverdagen.
Og kanskje er den enda bedre enn den grønne, denne tomatpestoen.
Den er laget på «soltørkede» tomater fra eget spisskammers.
- 200 gram soltørkede tomater i olje
- 30 gram pinjekjerner
- 1 hvitløksfedde
- Basilikum – en god neve
- Flaksalt og kvernet pepper
Kjør i foodprosessor: tomater, parmesan, hvitløk, pinjekjerner til en pesto – brukt oljen fra tomatene til å spe med, til du får ønsket konsistens.
Rør deretter i basilikum, salt og pepper, og om nødvendig, litt mer olje.
Interessert i andre tomatoppskrifter?
Tomatmarmelade av cherrytomatene
«Soltørkede» tomater
Deilig tomatsaus som også blir til suppe