Det er mynten og vaniljestangen som setter spissen på denne herlige saften
Jeg tyner det jeg kan ut av bær, frukt og grønnsaker.
Sesongen er så kort i Norge, at vi må høste og utnytte det vi kan. Som for eksempel rabarbra. Som gjerne kan høstes flere ganger.
Mange tror at rabarbra ikke kan høstes senere enn juni. Det har jeg laget en egen artikkel om, som du finner her: Rabarbraen høster vi på nytt i august.
Og husk når du skal plukke stilkene, rykk de til deg, ikke kutt de av. Ved å rykke de til deg, får du med den nederste delen av stilken, som er det aller beste på hele rabarbraen.
Jeg laget denne deilige rabarbrasaften i starten av august 20– regnværsdager er ypperlige til slike sysler.
Ingredienser:
- 1,5 kg rabarbra
- 1,5 liter vann
- 350 gram sukker
- Saften av ½ sitron
- 4 stilker ananasmynte – ev. en halv vaniljestang (splitt den)
Vask og kutt rabarbra i ca 4-5 cm lengde, ha de i en gryte sammen med vann og ananasmynte, og la koke ca 25 minutter. Sil det gjennom et dørslag, slik at du skiller frukt og saft. Saften has tilbake i gryta, sammen med sukkeret og sitronsaften. Kok opp til sukkeret er oppløst og ha det over i helt rene flasker.
Settes i kjøleskapet og er holdbart et par uker, ev. kan du fryse saften.
Andre oppskrifter av rabarbra: