Hvitløksconfit`en smelter på tunga, fordi den har blitt «myknet opp» i gryta.
Jeg oppdaget oppskriften i boken til Ine-Janine Johnsen «Eltefritt brød og himmelske kaker». Brødene som står i boka baker jeg veldig ofte. Og du kan gjerne putte disse deilige hvitløksconfitene inn i brødene du baker. Disse hvitløkene – etter at de er ferdige, er også ypperlige til å smøre på pizzabunnen eller tomatbruchettaen, og oljen de ligger i, er herlig til både marinering og på salaten.
Her er oppskriften:
Fyll det glasset du skal ha de på med ferdig skrelt hvitløk (skjær av roten nederst). Ha de så over i en liten gryte, og hell på rapsolje (jeg foretrekker rapsolje, fordi den «oppfører» seg bra i kjøleskapet. Oljen skal dekke feddene med minst 1 cm. Sett den over på middels varme, og la det simre svakt, bare små bobler.
Rør av og til i gryten, etter ca 45 minutter er de klare. La de avskjøle i gryten og ha det over i glasset med lokk. Holder i ca 10 dager, sier oppskriften. Jeg har oppbevart den enda lengre.
Mer om å dyrke hvitløk: Vi høster hvitløken