Oppskriften på hylleblomstsaften har jeg fra Margit Vea som har lang erfaring i å holde matkurs, og skrevet flere kokebøker. Hun var også fast spaltist i Aftenposten, og hatt tv programmet «naturlig mat med Margit Vea».
Når saften er ferdig er det viktig å fryse den ned så raskt som mulig.
Ca. 40 hylleblomster
3 økologiske sitroner
1 ½ liter vann
1 kg hvitt sukker og 1/2 kg brunt sukker
- 30 – 60 g sitronsyre
- Kok opp vann og ha i sukker og ev. sitronsyre.
- Legg hylleblomster sammen med to oppskårne sitroner i en liten balje eller stort fat.
- Skjær den tredje sitronen i båter og press safta over. Hell laken over karet.
- Ha på lokk og la det stå i kjøleskap i 4 – 6 dager. Sil saften og ha på flasker eller glass eller plastbeger og frys ned.
Tilbake til Alle hager bør ha en hyll