Helt nye gulrøtter – hentet fra kjøkkenhagen. De koker du altså ikke! De skal så vidt i panna noen minutter, sammen med mye godt, bl.a. nøtter. Sommergulroten skal nytes sprø, søt og fersk – vi har den bare noen måneder, så ta vare på øyeblikket.
Gulrøtter med ruccola og fetaost
· 8 gulrøtter – delt på langs
· 1 spiseskje olivenolje
· 1 ts smør – et par fedd hvitløk
· 2 dråker teriyaki
· ¼ ts akasiehonning
· Salt
· Sort pepper, friskkvernet
· 3 never med ruccola
· ½ sitron, og saften fra den
· Salt
· Pepper
· 30 gram feta
· 2 spiseskjeer gresskarkjerner, ristet
· 1 spiseskje pistasjkjerner
Noen få minutter i pannen i smør, olje og teriyaki – overstrødd med «godsaker» gjør dette til rene gourmetretten.
Stek gulrøttene ved høy varme noen få minutter i pannen, sammen med litt olje, teriyaki, og smøret. Drypp så noen små drypp med honning. Vend ruccolaen i sitronsaften, ha på salt og pepper og fordel dette på et fat. Smuldre over feta og dryss med pistaskjerner og gresskarkjerner over.
Flere oppskrifter på gulrot: Gulrotsuppe – en favoritt om sommeren
Gulrotjuice med ingefær og mynte
Les her om å dyrke gulroten: Gulroten fortjener mer enn bare å bli kokt