Jeg er så heldig å ha en vedfyrt bakerovn på hytta mi, og mye besøk om sommeren. Den brukes til blant annet pizzasteking, og det er derfor nyttig å ha liggende klar hjemmelagde, gode og ferske pizzabunner, og ikke minst også tomatsaus (i frysen).
Deigen til disse pizzabunnene holder seg inntil 14 dager i kjøleskapet. Og jeg kan love at jeg har delt den ut til mange. Jeg har selv kommet over den i boken til Jan Vardøen, «Pizza Paradiso».
8 pizzabunner:
· 6 dl lunkent vann
· 1 dl olivenolje
· ¼ pakke gjær (12-13 gram) eller 3 gram tørrgjær
· 1 ss hitt sukker
· 1 kg «00» pizzamel, siktet
· 1 ss salt
Bland vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter til det er godt blandet. Ha i siktet mel og salt. Elt sammen på lav hastighet i ca 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig.
Ha deigen over på melet bord og la den hvile i 20 minutter. Del den i 8 leiver, hver på ca 200 gram. Elt mellom hendene, lag fine, små baller og legg dem å et oljet bakebrett med god avstand mellom hver. La deigballene stå i 2-3 timer på brettet i romtemperatur.
Når de har fått dobbel størrelse putter du de i små zip plastposer, en og en og heller over litt olje. Så tar du de opp når de skal brukes. Det aller beste resultat får du når du venter noen dager!
Pizzadeig som er til overs kan du bruke til noe annet.
Om du ikke får brukt den innen rimelig tid, så lag en foccacia av den eller stek de som grissini. Eller lag Pizzasnurrer av restene
Minst en av pizzaene jeg steker har kun et lag med god tomatsaus på toppen, og toppes etter stekingen med deilig tynnkuttet skinke, litt parmesan og overstrødd med ruccola. Sett fram god olivenolje til å ringle over.
Lyst på oppskriften Deilig tomatsaus som også blir til suppe
Gå tilbake til beskrivelse av :Ruccola – en av mine fire favorittsalater
Dette kan du bruke resten av deigen til: Pizzasnurrer av restene