Trifli er en deilig retrodessert hvor kombinasjonen av frukt, vaniljesaus/pisket krem og nøtter legges lagvis.
Vi kjenner den kanskje best som «Tilslørte bondepiker», og i Danmark er den vanlig å servere med hermetiske pærer.
Lag først en rabarbrakompott
Deretter smør- og honningristet «strø»:
- 1 dl havregyn, finvalset
- 1 spiseskje honning
- 1 ts smør
- 15 gram pinjekjerner
- 15 gram hakkede mandler
Ha havregryn og nøtter i en panne og rist det ved middels vrme under omrøring. Når det begynner å dufte, tilsett smør og honning og rør det godt sammen til både honning og smør er smeltet og havregrynene er blitt sprø og gyldne. La det bli kaldt.
Vaniljekrem:
- 2 eggeplommer
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 1 dl pisket kremfløte
- Pisk eggeplomme, vaniljesukker og sukker til en luftig og tykk eggedosis. Pisk deretter kremfløten, og bland begge deler.
Legg det hele lagvis i noen pene glass, og avslutt på toppen med noe av «strøet».