fbpx

Koriander – en av mine urtefavoritter

Allerede i februar legger jeg de første korianderfrø i jorden. I noen bøtter og kar og i et kaldt drivhus vokser koriander opp når den vil, den tåler nemlig kulde godt, akkurat som f eks reddik, vintersalat, orientalsk salat, spinat og mer.

Er du glad i mat med asiatisk smak, er koriander et must

Av koriander kan du for eksempel lage en deilig guacamole (bilde), her er oppskriften:
• 1 avokado
• ett fedd hvitløk eller to
• en luftløk, eller toppløk som noen kaller det (eller charlott løk)
• fem/seks cherrytomater (egentlig skal det grønne tomater)
• to spiseskjeer god olje
• saft av en halv lime
• Chili eller vanlig pepper. Jeg elsker den litt spicy smaken, men ikke alle, så prøv deg fram
• En neve koriander
Alt småhakkes først med kniv og så finhakkes med stavmikser eller foodprosessor.

Tilbake til blogg om urter 

Siste oppskrifter

Tomatsuppe eller gazpacho – valget er ditt

Tomatsuppe Ingenting er som fullmodne duftende klaser med tomater, og du dyrker de i drivhus eller ute på terrassen. Og hjemmelaget tomatsuppe er det ingenting som slår. Har du ingrediensene i kjøkkenhagen eller kjøleskapet er denne suppen raskt laget. Hvis du ikke...

Cæsarsalat – dressingen gjør susen

Cæsarsalat til 6 personer 1 -2 stk romanosalat – kuttes litt grovt 4 stk. kyllingfileter 6 skiver bacon Ristet pinjekjerner 4-5 cherrytomater ½ agurk i skiver Blomster til pynting Stek kyllingfileter og bacon dagen før, og vask salaten ferdig. Når dagen kommer finner...

Knasende gul paprika blir til ovnsbakt pesto

Når man har i overflod av paprika, er det fint å lage litt forskjellig av den. Her er oppskrift på en god paprikapesto. Paprikapesto 11 små snackpaprika, gule 1fedd hvitløk basilikumsblader 50 gram mandler, skal skoldes 50 gram revet parmesan ca 1/2-1  dl olje Litt...

Knallgode plommer på glass

  Denne oppskriften minner meg om mine barndoms søndagsmiddager hos min farmor "Mor i Elvegada", hvor plommer og pærer sto på rekke og rad om høsten, klare til å nytes på vinteren. De smakte himmelsk, og denne oppskriften gjenskaper smaken for meg. Og det beste...

Sommerruller fra Stangenes

Disse sommerrullene har sin opprinnelige fra kokeboken «Alt asiatisk» av Elisabeth Le. Jeg har gjort noen korrigeringer ved å putte inn både koriander, hvitløk og chili. De asiatiske smakene kommer bedre til sin rett, ved å gjøre det, syntes jeg. Ellers er fordelen at...