«Du spiser med øynene», sies det.
Å dyrke spiselige blomster er derfor gode for både hode og gane. I tillegg er det ofte bievennlige blomster. Dyrk de selv, og vit at du har gitt de økologisk føde, og uten sprøyting, så er du sikker på å ikke få i deg noe galt. Ramsløken dukker opp om våren. I år allerede i mars. Jeg har den i kjøkkenhagen, og bruker bladene fram til den blomstrer. Blomstene brukes også, ikke bare som pynt på maten, de er også kjempegode å frittere – dypp dem i en god tempurajevning. Og i juni – som ved et tryllslag er ramsløken borte.
Jeg anbefaler ikke å bruke kjøpte blomster i maten.Du vet aldri hva du får i deg da.
Dette er noen gode og spiselige blomster:Og hvert år dyrker jeg mange spiselige blomster:
- ringblomst
- agurkurt
- nellik
- blomkarse
- lavendel
- kornblomst
Blåskjellsuppen på bildet er pyntet med ramsløksblomsten, dill og litt ertespirer (gule erter sådd innimellom løken).
Oppskrifter: